MB Sprinter RSA 1

Mijn eerste bus!! Behorend bij een nieuwe baan, waarmee ik als Servicemonteur in oktober 2000 begon bij Revalidatie Service Amsterdam, afgekort tot R.S.A. Dat was in het begin best wel spannend, dat geef ik wel toe! Zal in de eerste maanden ook wel wat pondjes zijn kwijtgeraakt...

Het schaalmodel is een Siku(-speelgoed-)modelletje in de afwijkende schaal 1:55, ik dacht zelfs oorspronkelijk uitgevoerd in rood en van de PTT Post Nederland (na even op internet kijken hem daar zelfs nog gevonden!).

Dit werd dus tevens mijn eerste zelfgemaakte / zelf-verbouwde schaalmodel, waarvan het idee ontstond nadat ik het vraagstuk van bestickering had "ontsloten"......ik maakte een digitale foto van de 1:1-bestickering en verschaalde dat in de computer naar de juiste schaal. Het modelletje hoefde alleen maar een nieuwe (witte) kleur, en daarna de bestickering erop, en voila!!

Reactie's op deze website/dit bouwverslag zijn hartelijk welkom via deze link

En zo werd het een R.S.A.-servicebus:

 

Hier als "opvulling" op de oprijplaat van de 1:24 Schreuder-Crafter.  Grappig om de verschillen in schaal te zien, en wat je ermee kunt doen!