Over mij

Hallo, en hartelijk welkom op mijn website over modelbouw, zoals ik die hobby "bedrijf". Ik zal op deze pagina's proberen u mee te nemen langs de ontwikkelingen in die hobby, zoals ik die ervoer en ervaar.

Modelbouw begon in mijn geval vooral vanuit een deel frustratie omdat het verzamelen van schaalmodellen té onbevredigend bleek. Waarom? Omdat er veel dingen waren waar ik graag een schaalmodel van wilde hebben, maar die waren er (toen) domweg niet!

En dus rest je eigenlijk niet veel anders dan zelf aan de slag te gaan!? Inmiddels, met zo'n kleine veertig jaar ervaring in modelbouw veel kennis opgedaan, ook geconstateerd dat er vele fabrikanten van (hele mooie!) schaalmodellen zijn bijgekomen!!

De gebieden waarin ik qua verzameling, en daaruit voortvloeiend dus ook modelbouw-activiteiten beoefenend, actief ben, zijn:

       * Landbouwminiaturen (trekkers - werktuigen en aanverwant), gebaseerd op mijn ervaringen met de 1-op-1-versies door werk, school en/of hobby,

* Zwaar transport, vrachtwagens en grondverzetmaterieel,

* Bedrijfs-service-busjes, zoals ik die voor mijn werk in gebruik heb (gehad),

* Auto's, vooral uit mijn jeugd, maar ook alle 1-op-1 die ik zelf heb gehad of heb,

* Overige zaken "waar ik wat mee heb".

Creativiteit, geduld, perfectionisme en doorzettingsvermogen zijn wat mij betreft de benodigde eigenschappen voor het succesvol beoefenen van deze hobby!

In het verleden heb ik op de site van het Modelbrouwersforum ook wat bijdragen geleverd omtrent modelbouw-projecten. Deze zijn hier te bekijken. Overigens is het héle Modelbrouwersforum een bijzonder compleet en informatief forum, en ábsoluut de moeite waard om eens menig uurtje aan te besteden! Het is zéker inspirerend!!   


In mijn dagelijkse werk ben ik servicemonteur voor een Zweedse rolstoelfabrikant, en ik bedien het Noordelijke deel van Nederland daarbij. Creativiteit is daarin een onmisbare eigenschap! Op de (onderste) video op Youtube hier rechts kun je me "in actie" zien. ⟾

Naast mijn werk heb ik een gezinnetje: vrouw en twee kinderen, en wij wonen al jaren naar tevredenheid in de Noordoostpolder!

Indien je contact wilt zoeken met mij, gebruik dan het onderstaande formuliertje daarvoor,

of mail mij op mijn mailadres.

 

 

Vriendelijke groet,

 

Jan

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb