Opel Vivaro Permobil (1:43)

Na indiensttreding bij Permobil Benelux stond er voor mij een Opel Vivaro klaar. Deze was door mijn voorganger reeds nieuw in gebruik genomen, en hoewel ik grotere bussen gewend was om mee te rijden als servicebus, was het toch wel een fijn bussie! Nét even pittiger en sneller in optrekken en rijden als een grote(re) servicebus! Toch werd, na overleg met de werkgever, de volgende bus gelukkig een grotere, de Opel Movano. Daarover op een andere pagina meer.

Het schaalmodel van de Opel Vivaro is een witte uitvoering van het merk Minichamps (1799618). Zoals inmiddels gebruikeelijk ging ook deze jongen in bad met afbijt en kreeg uiteindelijk de aluminium-zilverkleur als nieuwe kleurbestemming.

De decals (bestickering) vroeg bij deze wat extra aandacht: op de achterklep was één grote afbeelding te zien van een nieuw model electronische rolstoel, een zgn. "Midwheeler", en daar werd op die manier natuurlijk volop aandacht aan gegeven. Ik heb een foto genomen van de achterzijde van de echte bus en deze verschaald tot de juiste verhoudingen alvorens 'm op watertransferfolie te printen.

Onderstaand de foto's:

Hoewel het een bijzonder mooi en gedetaillerd models is, viel in elk geval op dat er ook aan de bestuurderszijde een schuifdeur zit. Daar moest dus wel wat aan gedaan worden: de geleiderail voor de schuifdeur moest eraf, en de hangreep moest worden weggehaald en opgevuld.

Ook zat er in de achterklep een gaatje van de achterruitenwisser dat weggewerkt moest worden.

De resultaten van het spuiten, ook toen nog met de spuitbus. Het afgewerkte deurgreepje van de voormalige schuifdeur links is niet helemaal zuiver....... Verder dik tevreden.

 

 

Waarna we voorzichtig kunnen beginnen met bestickeren.

Waarvan de achterzijde het meest lastig is: naast het feit dat het één grote afbeelding is, die exact moet passen, moet de handgreep eruit worden gesneden. Die wordt later mat-zwart geverfd......

 

Na een tijdje echter begonnen de decals aan de zijkanten los te laten. Vreemd, dat had ik nog niet eerder gehad.......

Enfin, nieuwe waren zó gemaakt, en achteraf had e.e.a. ook eigenlijk onder een laagje blanke lak gemoeten........

Een leer voor de volgende keer!

Reactie's op deze website/dit bouwverslag zijn hartelijk welkom via deze link