Preiser Hough H65 Payloader

 

Zoals elders vermeld, namelijk in mijn "Wensenlijst", heb ik een model weten te bemachtigen van de door Preiser ooit uitgegeven Hough/International H65 Payloader. Naar vermoeden in de schaal 1:24, af gaande op het formaat. Deze schijnt in twee kleurvarianten ooit te zijn geproduceerd, en ik bemachtigde de oranje versie. Oranje heeft in dit geval niets met de originele kleur te maken, want op alles wat ik ervan terugvond op het www vond ik 'm nergens in oranje.
En dús, je raadt het al, moest 'ie door de "spuitstraat" en heb ik 'm geel gespoten!
Nadat ik 'm voorzichtig had ge-de-assembleerd heb ik eerst alle delen eens in een afwas-sopje gedaan om e.e.a. goed schoon te maken. Dáár knapte hij zienderogen van op!! In eerste instantie had ik twijfels over de banden: die vond ik qua uitvoering eigenlijk net niet mooi genoeg, en dus zocht ik een alternatief, hetgeen ik (wederom) vind in banden van Playmobil. Exáct dezelfde hoogtemaat, echter een mooier profiel en even wat breder. Maar, toen bleek dat de verfdruppel van de vorige eigenaar er vrij makkelijk af ging, én de schoonmaakbeurt erg succesvol was, zag ik tóch af van vervanging en besloot ik de originele banden te gebruiken.
Onderstaand weer de foto's behorend bij het verslag.

 

Om de mogelijkheid te hebben om later terug te kijken, wat soms verderop in het proces nodig is bijv. omdat er (te-)veel tijd gaat zitten tussen de- assemblage en assemblage, neem ik vooraf altijd wat foto's, liefst van details. Mocht ik dan ergens over twijfelen, dan kunnen die foto's uitkomst bieden in de vraag hoe dingen nou precies in elkaar hebben gezeten.