Modelbouwshows en -tentoonstellingen

Op deze site wil ik proberen een accuraat overzichtje te presenteren van modelbouwshows, -tentoonstellingen en beurzen.

 

  • Allereerst is daar de NAMAC, Nederlandse Algemene MiniatuurAuto Club, die tweemaandelijks een grote beurs houdt in de Euretco-gebouwen in Houten. Evenwel hebben die al lang last van beperkende maatregelen door de overheid ingesteld inzake virusbesmettingen. Hun eerste beurs zal weer worden gehouden op: 4 december. Onderstaand een impressie-filmpje.


  • Op een iets kleinere schaal, maar wel een absolute aanrader die in het rijtje zéker thuishoort, en wat regionaler van opzet, is de Modelautobeurs in Joure. Deze wordt weer gehouden op 13 november 2021 a.s.

  •  Het blad "Modelauto" publiceert online overigens een agenda met verscheidene beurzen en tentoonstellingen. Deze zal vrijwel altijd accuraat zijn o.b.v. geldende beperkingen, dus raadpleeg die agenda vooraleer je voornemens bent een beurs te bezoeken:

Nog een agenda voor modelbouw-activiteiten is deze: de Modelbouw-agenda van de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers:   https://modelbouwers.nl/evenementennew.php


I.P.M.S.

De internationale vereniging I.P.M.S. (= International Plastic Modellers Society) houdt haar jaarlijkse beurs "Euro Scale Modelling" dit jaar weer op 27 november in het Euretco-gebouw in Houten, en daar zijn zelfs bouwwedstrijden aan verbonden.

Voor mij allemaal vrij nieuw want ik ben pás lid geworden van de I.P.M.S. en zal het bezoek aan deze beurs/tentoonstelling vooralsnog even laten afhangen van de maatregelen die in het kader van een zeker virus van overheidswege worden getroffen.

Het líjkt mij in ieder geval een aanrader!!


In het weeend van 11 en 12 december 2021 wordt er in de Evenementenhal in Hardenberg weer een Landbouwminiatuurbeurs gehouden. Onderstaand de flyer daarvan. Laten we hopen dat Den Haag niet wéér roet in het eten gooit om zogenaamd een virus te willen bestrijden......


Maak een Gratis Website met JouwWeb