Landbouwminiaturen, trekkers

Waar m'n verzamel- / modelbouwhobby oorspronkelijk eigenlijk mee begon, is trekkertjes. Uiteraard vroeger vooral om mee te spelen! Pas vele jaren later de verzamelwaarde ervan ingezien, en dus van lieverlee gaan verzamelen.

Een bouwdoosje van een International 453 van het merk Preiser, vrij zeldzaam. Gekocht en gebouwd in de jaren '90.

Een heel mooi modelletje, vrij eenvoudig, maar wel een goede uitgangsbasis.

Hier door mij gespoten en voorzien een realistischer uitlaat en andere achterbanden, van (nota bene!) het merk Playmobil!!

Oogt vele malen beter dan wat er origineel bij zit.

Ik verheug mij over het feit dat het aantal fabrikanten van echt mooie en natuurgetrouwe schaalmodellen op het gebied van landbouwminiaturen de laatste 20 jaar fors is uitgebreid. Daar waar we vroeger feitelijk alleen konden kiezen tussen Britains en Ertl, zijn daar nu best veel meer keuzes! Tevens is daarmee de kwaliteit zéér sterk toegenomen want de modellen zijn al láng geen speelgoed meer. En zelfs op dát gebied zie je forse vooruitgang in kwaliteit: het Duitse merk Siku bijvoorbeeld maakt tegenwoordig modellen die bijna de kwalificering "speelgoed" volledig ontstijgen! En dat terwijl ik mij herinner dat mijn eerste Siku-trekkertje in 1:32 een Fendt was die de groene Deutz kleur droeg, en over een witte plastic cabine beschikte........ Het enige wat eraan "klopte" was de vorm. Vergelijk dat eens met wat Siku vandaag aan Fendt model maakt!

Onderstaand wat "losse" foto's van diverse aangeschafte modellen in mijn verzameling in schaal 1:32;

International, Case, Case-International en Fiat voeren daarin de boventoon qua aantallen.

 

 

Zomaar even wat "losse beelden" van wat trekkertjes, veelal in 1:32.

Maak jouw eigen website met JouwWeb