MF 675-690 1:32

Mijn (min of meer) vaste leverancier brengt sinds enkele jaren ook zelf landbouwminiaturen op de markt in de schaal 1:32. Eerder deden ze dat met een platte transportwagen van het merk Miedema, nu kwam daar een (GELIMITEERD!) setje van twee trekkertjes van Massey Ferguson, de 675 en de 690. Eerstgenoemde type ken ik nog vanuit mijn jeugd, en er was één varkenshouder in het dorp waar ik opgroeide die zo één had.

Daarnaast geven die trekkertjes een heel mooi tijdsbeeld van de jaren '80 weer, en dus misstaan ze zéker niet in mijn verzameling. Evenwel moet ik er dan wel "mijn eigen twist" aan geven door ze "om te katten": d.w.z.: de 675 zou de twee-wiel-aangedreven versie moeten zijn, en de 690 de vier-wiel-aangedreven versie. En dus lag daar het klusje om dat te bewerkstelligen, wat achteraf gezien vrij eenvoudig was doordat de motorkappen zijn over te zetten. Tevens vond ik het nodig om bij één van de trekkertjes het zittinkje zwart te verven, skai-bekleding simulerend.

Een ander trekkertje, wat vrijwel gelijk utkomt met de MF-set, is de Fordson Super Dexta. Ook hiervoor had ik in wel belangstelling, dus ook die aangeschaft, samen met het Miedema-wagentje, en dat geeft een hele mooie combi! Onderstaand wat foto's van de trekkertjes, die (dat moet zéker gezegd worden!!) BUITENGEWOON GOED GESLAAGD ZIJN!!!!!!

Click op de foto's voor een vergroting!!

Wederom zéér welkome aanvullingen op mijn verzameling schaalmodellen van trekkers!! En volgens die leverancier komen er nog meer!!!

Evenwel is nu de plank met trekkers in de vitrine echter wel vol.................................: