Clubs en verenigingen

Op het gebied van Modelbouw zijn er vele soorten verenigingen, ik denk zelfs teveel om hier op te noemen. Zelf was ik nog geen lid van een modelbouwvereniging, maar ben dat zojuist geworden, maar wel al jaren van de NAMAC, de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club. En misschien nóg wel langer van de Landbouwminiaturen Club Nederland, kortweg de L.C.N.  Laatste twee clubs zijn dan wel niet "Modelbouwclubs", als wel verenigingen van Verzamelaars.

Modelbouw is er ook in diverse variëteiten, daarop zijn zelfs de entiteiten van sommige clubs gebaseerd: scheepvaart, luchtvaart, treinen, om maar eens wat te noemen. Je hebt dan model-vaarverenigingen, die dus samen gaan varen met hun modelschepen, vliegverenigingen die samen vliegen met hun modelvliegtuigen, en clubs die zelfs samen hele treinbanen bouwen en onderhouden. Máchtig interessant allemaal, maar teveel om overal lid van te zijn. Onderstaand (even gezocht op WWW) een (klein) lijstje:

Naast verenigingen en clubs heb je ook tijdschriften, al dan niet uitgegeven door een club of vereniging. Een voorbeeld is de Vereniging van Modelbouwers, kortweg de NVM:  https://modelbouwers.nl/  Ze hebben zelfs een archief met modelbouwtekeningen die online zijn aan te schaffen: https://www.modelbouwtekeningen.nl/  

Een overzichtje van modelbouw-tijdschriften vind je hier: https://www.modelbouwmagazines.nl/

En natuurlijk is op het internet heel veel te vinden omtrent de modelbouw-hobby.

Zo staat de Modelbouw-Startpagina hier: https://modelbouw.startpagina.nl/

 

Kortom: een veelzijdige en gevarieerde hobby die voor ieder wat wils biedt!

Maak jouw eigen website met JouwWeb