VW Golf MK2 1.6D (1:43)

Nadat ik eind 1996 een spiksplinternieuwe auto kocht, een Peugeot Partner van de eerste generatie (nota bene uit de folder!), bleek dat bij de APK van de Nissan Cherry deze niet meer door de keuring kwam vanwege verslechterde blakers in de koplampen. Dealer wilde wel graag nieuwe monteren á Hfl. 400,- maar daar had ik géén trek meer in! Immers zou hij toch al van de weg moeten op het moment dat de Peugeot Partner geleverd zou worden?!

De levering van de Partner duurde evenwel nog een aantal maandjes (toentertijd een levertijd van zes maanden.......), en dus moest ik een tijdelijke oplossing hebben. Dat werd een Golf diesel, een fijn autootje die ik eigenlijk ook wel langer had willen hebben, achteraf. Maar goed, ook van deze auto moest dus een schaalmodel komen.

Omdat schaalmodellen van Golfjes vrij veel voorkomen, máár dan van de GTI-versie, was dat nog wel een zoektocht! Uiteindelijk werd het de versie die in THW-uitgave is gemaakt door Minichamps (400054190). Een mooi model in exacte weergave, echter weer het zoveelste "gelimiteerde" model wat bij mij in de revisie ging. Sommige verzamelaars zullen dat betreuren, ikzelf zit er niet zo mee.

Het model werd, zoals gebruikelijk, eerst gestript. En wat daarbij opviel was dat de achterklep in één geheel was gevormd uit kunststof, en daarbij dus óók deels in de donkerblauwe kleur was gespoten........

Dat betekent dat die dus niet in de afbijt kan........... en er een alternatieve manier gevonden moet worden om de blauwe verf te verwijderen............ Dat werd schrapen met de scalpel, HÉÉL voorzichtig!!!!!!

Vervolgens de Spuiterij in.......

Onderstaand de fase van de afwerking. Daarbij een tip: bij een echte auto (of voertuig o.i.d. met ramen daarin) zijn de ramen vaak gemonteerd in zgn. raamrubbers. Dat betekent dat er een zwarte rand rondom de ramen hoort te zitten. Bij mijn modellen heb ik daar een fraaie methode voor gevonden: de ondergrond licht opschuren (nadat de blanke lak is gespoten en uitgehard!) en de benodigde randen zwart maken met een zwarte stift op alcohol-basis. Ik heb bij die grote Aziatische webshop daar een goeie voor gevonden: eentje met een flexibele punt, die je dus ook als (een soort van) kwastje/penseel kunt gebruiken!

 

 

 

 

 

Ook het interieur, met name het plafond, kun je daarmee goed diep zwart krijgen!

Afsluitend hierbij de foto's van het eindresultaat:

Reactie's op deze website/dit bouwverslag zijn hartelijk welkom via deze link


Maak jouw eigen website met JouwWeb