Caterpillar D10 bulldozer

Zoals elders reeds aangekaart begon modelbouw voor mij vanuit een deel frustratie. Frustratie omdat ik graag ergens een schaalmodel wilde hebben, maar deze er domweg niet was. En dus rest je niet veel anders dan zelf te gaan bouwen.

Dat begon eind jaren '80 van de vorige eeuw met een Caterpillar D10 bulldozer. Schaal ongeveer 1:18,  grotendeels gemaakt van hout en in de originele kleur geverfd met kwast en penseel. De schaalverhoudingen baseerde ik op metingen vanuit een folder van het echte model die vervolgens werden omgerekend.

Het dozerblad bleek de grootste uitdaging, maar werd uiteindelijk gerealiseerd door verfroerhoutjes naast elkaar te lijmen op een zuiger uit een Volvo vrachtwagenmotor, daarna deze aan de voorzijde (de holle kant) te plamuren met polyesterplamuur en te schuren in de gewenste vorm. Het resultaat werd een heel mooi gevormd dozerblad!!

Van het proces heb ik evenwel geen foto's want digitale fotografie bestond toen nog niet. Dus moet de kijker het doen met alleen de onderstaande afbeelding:

Reactie's op deze website/dit bouwverslag zijn hartelijk welkom via deze link