Wensenlijst

Als modelbouwer / -verzamelaar ben je steeds op zoek naar modellen die passen in je verzameling, los van de vraag of ze nog "een behandeling" nodig hebben of niet. Daartoe dus het "Wensenlijstje".

Onderstaand de modellen die érg lastig te vinden zijn en/ of hoog geprijsd, maar wel een hele mooie plek zouden kunnen innemen in mijn verzameling:

Bovenstaand drie afbeeldingen van een Volvo EW160 mobiele graafmachine, waarvan het model is gemaakt door het Duitse Dickie, maar wérkelijk een heel getrouw schaalmodel, wat de term "speelgoed" ruimschoots ontstijgt. Schaal is 1:24 en daarmee zou hij een bijzonder goeie aanvulling zijn in mijn verzameling!

Op omliggende afbeeldingen zie je hier een schaalmodel in plastic, doch wel héél goed gedetailleerd, van de International / Hough Payloader H65. Fabrikant was, want hij wordt (al lang) niet meer gemaakt, Hausser-Elastolin, schaal 1:24, en het stamt uit de jaren '60 van de vorige eeuw. Hij staat op mijn Wensenlijstje omdat hij ongelooflijk goed gedetailleerd is, en hij héél mooi op een dieplader zou staan.

Foto's met dank aan www.60toys.com

Én zo had ik ontzettend veel geluk de afgelopen weken; op een online veiling scoorde ik de IH/Hough Payloader, voor een zéér acceptabel bedrag!! Wel in de kleur oranje, maar dat deert het plezier écht niet! Ik ben er réuzeblij mee!!!!