MB Sprinter RSA Revacore

 

Deze bus heb ik vrij kort gereden. Er was veel "ruis" na het samengaan van RSA met andere dealers tot Revacore, en dat uitte zich in veel dingen, onder andere in bussen en bijbehorende bestickeringen. Een bestickeringsbedrijf in Rotterdam heeft er toentertijd goud geld aan verdiend.......

Het schaalmodel in 1:43 was oorspronkelijk een gelimiteerd model in een zgn. "Seven Up"-uitvoering (2001 Mercedes-Benz Sprinter (W901-905), "Facelift". Minichamps 400 031162).Geen echte bijzonderheden, alleen een dusdanige lay-out en opmaak, en de bijbehorende kleurstelling. Die overleefden de afbijt natuurlijk niet......

Ook hier weer strippen, afbijten, spuiten (toen nog "gewoon" met spuitbus) en opnieuw bestickeren. Wel bleek dat het 1:1-model over een raam in de schuifdeur beschikte, dus dat heb ik er bij het schaalmodel zelf uitgezaagd en aangebracht middels een stukje transparant kunststof in ongeveer de juiste dikte.

Reactie's op deze website/dit bouwverslag zijn hartelijk welkom via deze link

Klik weer op de foto's voor een vergroting:

Na het spuiten het raampje op maat gemaakt en gemonteerd.

Een zogenaamde "Dry-Fit" met de (zélf op schaal nagemaakte) bestickering, oftewel: eerst het bestickerings-ontwerp printen op papier om de juiste schaal te krijgen, ter controle dit op het model leggen, en ten slotte pas printen op watertransferfolie.

Maar..................omdat printen op transparante watertransferfolie een nadeel heeft wanneer de decals op een transparante ondergrond worden gebruikt, bleek al snel dat het logo op het raampje in de schuifdeur niet voldoende dekkend werd. Na lang peinzen heb ik de logo's nogmaals geprint maar toen op witte watertransferfolie! Dit op exact de goeie maatvoering uitgeknipt en eroverheen gezet, en voila!! En dus, om verschil in linker en rechter zijkant te krijgen, dit ook maar op de linkerzijde gedaan.

Tenslotte naast z'n opvolger, de Beenhakker-servicebus.


Maak jouw eigen website met JouwWeb