Werkplek

Een "werkplek" is voor de modelbouwer een plek waar hij (of: zij) naar hartelust kan bouwen, construeren, bedenken, schilderen, snijden, lijmen, "dry-fitten", knippen, schuren, polijsten, bestickeren, .....................................................tja, wat eigenlijk niet?? En ook daarvoor geldt: naarmate de tijd verstrijkt verandert de inrichting op basis van ervaring.

Kortom: geheel ingericht op basis van inzicht en ervaring je eigen plekkie voor je hobby!

 

De basis van mijn modelbouw-werkplek bestaat uit een kastbodem van een oude Bruynzeel-garderobekast, zoals die vroeger heel veel werd toegepast in de sociale woningbouw. Daarvan heb ik de wanden op een hoogte van ongeveer 15cm. laten staan en daarmee heb je al een stevige ondergrond. In de wanden heb ik stroken gefreesd waarin ik LED-gootjes heb gemaakt waarin LED-strips zitten. Dat geeft een goeie verdeling van licht van drie zijden.

Goede verlichting is natuurlijk éssentieel, dus ook daar besteden we veel aandacht aan. Een "oude" defekte halogeen-bureaulamp (ergens uit een bouwcontainer) daartoe omgebouwd naar LED-uitvoering, met dank aan de grootste Aziatische webwinkel!

Maak jouw eigen website met JouwWeb