Volvo BM A35 dumper

Al heel wat jaartjes ben ik in het bezit van een plastic schaalmodel van de Volvo BM A35 dumper. Een stickertje onderop verraadt het jaar van aanschaf: 1995. En wel op de jaarlijkse productshow van Volvo-importeur Kuiken. Inmiddels handelend onder de naam SMT, wegens overname door een Amerikaans bedrijf (............................). Het modelletje is naar alle waarschijnlijkheid gemaakt voor gebruik in de zandbak, maar heeft een dusdanig hoog gehalte detailgetrouwheid dat 'ie simpelweg in mijn verzameling thuishoort. Altijd heb ik ervan gedacht: jou ga ik nog eens "onder handen nemen" en onder andere voorzien van andere, beter-ogende banden.

De zoektocht naar die banden bracht me uiteindelijk bij de firma Playmobil. Jawel, de bekende Duitse speelgoedfabrikant! Die maakt allerlei voertuigen die worden uitgerust met vaak wel heel realistische banden erop! En daar vond ik dus uiteindelijk de gewenste banden: qua maat, maar ook qua profilering! Minstens zo belangrijk!!

En dus aan de slag: De hele dumper eerst ge-de-assembleerd (uit elkaar gehaald...), alles in de juiste kleur ge-airbrushed, nieuwe bestickering gemaakt, blanke laklaag ge-airbrushed, en voor de banden passende velgen gemaakt van electriciteitsbuis met gebruik van de oude "velg-harten". Onderstaand in foto's het verslag: (klik op een foto voor het zien van de vergroting!)

 

 

Het model in de vitrine, in het pré-bewerkstadium, hier vergezeld van grijze banden van Playmobil, welke ik later gelukkig in zwarte kleur vond, en dus bestelde.

Deze grijze varianten zitten op een ruimte-voertuig. Maten en profiel kloppen echter wel heel goed!!

En zo is de collectie weer voorzien van een geperfectioneerd model wat zijn plekje met verve weet in te nemen!

Laat even een reactie achter op het formuliertje onderaan DEZE PAGINA als je dat leuk vindt!

Bij voorbaat mijn dank!